Over mij

Mijn naam is Linda Hoekman (Disciplines schilderen en tekenen)

Van jongs af aan ben ik gepassioneerd bezig met mijn creatieve vaardigheden. Mijn voorkeur gaat daarbij uit naar het schilderen en tekenen. De prikkels die ik voornamelijk opdoe uit de natuur hebben duidelijk zijn weerslag op mijn werk. Het kan een bepaald element uit de natuur zijn of de algehele sfeer die ik op mijn eigen manier interpreteer. De wisselingen van de jaargetijden, met de diversiteit aan kleuren, zijn leidend voor mijn kleurenpalet.

In het verleden heb ik veel getekend, met gouache gewerkt en met olieverf geschilderd, waarna ik vele jaren heb geaquarelleerd. In de loop der jaren is mijn interesse verschoven naar het schilderen met acryl. Daarbij heb ik mij verschillende technieken eigen gemaakt. Het werken met acryl fascineert mij door de veelzijdigheid en eindeloze mogelijkheden tot variatie op het doek. Hoewel ik veel inspiratie haal uit de natuur en daarmee een bepaalde stijl ontwikkeld heb, ben ik wel degelijk geïnteresseerd in andere stijlen. Mijn schilderwerk kunt u herkennen aan de initialen LB.

Sinds het coronavirus ons in zijn greep hield en we allemaal min of meer aan huis gekluisterd waren, ben ik aan een nieuwe uitdaging begonnen. Het realistisch tekenen van huisdieren en dieren uit de natuur. Deze passie is inmiddels een professionele bezigheid geworden. U kunt in opdracht een realistisch portret van uw huisdier laten maken in potlood of pastelpotlood.